Usein kysytyt kysymykset

Olemme pyrkineet keräämään tänne mahdollisimman kattavan listauksen kysymyksiä ja vastauksia. Mikäli jokin asia jää askarruttamaan, olethan yhteydessä hello@hellowork.fi

Mikä HelloWork on?

HelloWork on palvelu, jossa löydät helposti työlle tekijän tai muiden jättämiä töitä tehtäväksi. Työt voivat olla minkä kokoisia vain pienestä muutaman tunnin hommasta aina isompaan projektiin tai pidempiaikaiseen työkokonaisuuteen. HelloWork toimii Tehdään hyvää -ajatuksella. Suuri joukko tapahtuma-alan monitaitoisia ihmisiä on vailla töitä. Näitä motivoituneita tekijöitä on helpoin työllistää HelloWorkin kautta. Tekijä laskuttaa työnsä valitsemansa palvelun kautta (esim. kevytyrittäjänä) tai oman yrityksensä kautta. Palvelu on molemmille osapuolille ilmainen käyttää.

Miksi palvelu on ilmainen?

HelloWorkin taustalla on tapahtuma-alan moniosaajia. He ovat seuranneet läheltä ja kokeneet itse, miten rajoitukset ovat kurittaneet alan työntekijöitä. HelloWork toimii covid-19 rajoitusten vaikutusten ajan ajatuksella laitetaan hyvä kiertämään.

Miten saan luotua tunnukset sivuille?

Tekijä rekisteröityy luomalla tunnukset Mukaan tekijäksi- kohdasta tai osoitteessa hellowork.fi/rekisteroidy

Työn tilaaja rekisteröityy automaattisesti kun työkysely sivuston kautta on lähetetty. Saat sähköpostiin tunnukset ja ohjeet kirjautumiseen.

Mitä tapahtuu, kun olen lähettänyt työkyselyn?

Sinulle luodaan automaattisesti tunnukset palveluun. Saat tunnukset ja toimintaohjeet antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kirjautumalla hellowork.fi palveluun, voit hallinnoida kyselyäsi helposti, vertailla sopivia tekijöitä ja viestitellä sopivien tekijöiden kanssa. Kun työ on löytänyt tekijänsä tai et halua enempää tarjouksia, voit sulkea kyselyn.

Mitä tietoja tekijät näkevät lähettämässäni työkyselyssä?

Tekijä näkee työtä koskevat tiedot, nimesi ja yrityksen tiedot (jos kysyjänä on yritys). Sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi on piilotettu. Voit viestitellä kätevästi työkysely -osiossa olevan viestit -toiminnon avulla ja jakaa yhteystietosi sopiville tekijöille..

Miten lakisääteiset asiat mm. vakuutukset hoidetaan?

Vakuutukset huolehtii työn tilaajan ja tekijä keskenään. Jos tekijä laskuttaa työstä, on hänellä usein vakuutus valmiiksi voimassa.

Jos maksat tekijälle palkan, tulee sinun huolehtia lakisääteisistä vakuutuksista. Kannattaa olla omaan vakuutusyhtiöön yhteydessä.

Jos teen töitä, miten on helpoin laskuttaa?

Voit rekisteröityä kevytyrittäjäksi ja lähettää laskun sitä kautta kätevästi. Myös lakisääteiset maksut hoituvat myös samalla näppärästi.

Miten ja milloin tehdyn työn voi laskuttaa?

Sopikaa ennen työn tekoa, miten maksu hoidetaan. Tekijä voi laskuttaa työnsä, jos hänellä on yritys.

Tai tekijä voi rekisteröityä esim. Kevytyrittäjäksi ja lähettää laskun sitä kautta kätevästi.

Mikäli maksatte työsuorituksen palkkana, muistakaa huolehtia lakisääteiset vakuutukset ja muut asiat.

Miten voin perua tekijän haun, löysin tekijän tai en tarvitsekaan enää tekijää?

Kun lähetät työkyselyn, sinulle luodaan automaattisesti tunnukset, joilla voit kirjautua palveluun. Pääset muokkaamaan tai perumaan työkyselyn helposti.

Miten erimielisyydet selvitetään?

Kaikki asiat kannattaa sopia kirjallisesti viestit osiossa. Sopikaa kaikki asiat selkeästi ennen työn suorittamista. Hellowork ei ratkaise riitatilanteita.

Miten saan yhteyden tekijöihin?

Työn tilaaja ja tekijä voivat viestitellä toisilleen Hellowork-sivustolla Tarjotut työt -osiossa.

Miten saan yhteyden työn tekijään tai tilaajaan?

Kirjaudu palveluun ja pääset viesttelemään tilaajan/ tekijän kanssa Työt -osiossa. Tilaaja lähettää kyselyn ja saat yhteydenottoja kiinnostuneilta tekijöiltä. Yhteydenotot tulevat Hellowork.fi sivustoilla Tarjotut työt osiossa, jossa voitte viestitellä toisillenne.

Pidetään Hellowork hyvänä!

Hoidathan sekä tilaajana ja tekijänä kaikki asiat mahdollisimman hyvin.